Pressemeddelelse fra Kvindehuset d. 7. november 2023

Kvindehuset i Aarhus har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at styrke udsatte kvinders deltagelse i fællesskaber.


Kvindehuset i Aarhus har modtaget en generøs bevilling på 916.600 kr. fra Nordea-fonden til at støtte vores arbejde med at skabe fællesskaber for de mange kvinder med minoritetsbaggrund, som hver dag besøger Kvindehuset. Nordea-fondens bevilling vil blive brugt til at styrke vores fællesspisningsarrangementer.

Hos Kvindehuset bidrager fælles madlavning og måltider til at styrke fællesskabet blandt de mange forskellige kvinder, som tager del i husets aktiviteter. Med bevillingen fra Nordea-fonden kan vi udvikle vores køkkenaktiviteter, så flere kan deltage – både som værter og som gæster. Vi kan samtidig målrettet øge kendskab til sund kost med fokus på vegetarisk madlavning.

Kvindehusets aktiviteter afvikles til hverdag af både frivillige og husets få ansatte. Støtten fra Nordea-fonden går derfor også til at styrke de frivillige kræfter i Kvindehuset, så de bliver klædt endnu bedre på til at give kvinderne den bedst mulige støtte og hjælp.

”Vi er utroligt taknemmelige for Nordea-fondens bevilling, som vil styrke vores udbud af aktiviteter og sætte fokus på kvindernes særlige evner indenfor madlavning,” udtaler Kvindehusets leder Kristina Munch Larsen. ”Med denne bevilling vil vi kunne udvikle og forbedre vores initiativer samt styrke vores frivillige i deres arbejde med kvinderne.”

38 mio. kr. skal hjælpe kulturhuse med at realisere deres drømmeprojekter

Kvindehuset i Aarhus har modtaget støtten fra Nordea-fondens efterspurgte Kulturhuspulje, som har uddelt 38 mio. til i alt 54 projekter rundt omkring i landet. Puljen er etableret for at give kulturhuse (kommunale såvel som foreningsdrevne), medborgerhuse, forsamlingshuse og lign. institutioner mulighed for at udvikle deres mødested og udvikle nye aktiviteter i deres lokalområde.

“I de lokale kultur- og aktivitetshuse rundt omkring i landet ser vi lige nu et kæmpe engagement og en stor lyst til at skabe aktiviteter, der kan bringe os sammen på nye måder. Nordea-fonden glæder sig over at kunne bakke op om kulturhusene og de mange lokale ildsjæle bag projekterne, så de kan forløse noget af det store potentiale. Dørene bliver åbnet til nye mødesteder og sociale arrangementer, hvor vi sammen kan skabe flere gode liv,” siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden.

Kvindehuset – et fællesskab og udviklingssted for kvinder fra hele verden 

Kvindehuset er en forening i Aarhus, hvor kvinder med minoritetsbaggrund dagligt besøger huset for at modtage sprogundervisning, deltage i bevægelsesaktiviteter og få rådgivning med det formål at styrke deres medborgerskab i det danske samfund. Vi tilbyder kvinderne et sundt og motiverende fællesskab, og for mange af kvinderne udgør Kvindehuset en central del af deres hverdag udenfor hjemmet. Kvindehuset udgør samtidig en platform for viden omkring de mange spørgsmål og behov, som kan opstå, når man ikke er født og opvokset i Danmark. Kvindehuset har igennem mange år opnået stor indsigt i de forskellige barrierer som kvinderne oplever, og kan derfor bidrage til at styrke kvindernes ressourcer og muligheder med udgangspunkt i den enkeltes livssituation.

Kvindehuset ligger centralt i Aarhus C på N. J. Fjords Gade, hvor huset hver dag besøges af kvinder i alle aldre. Fra kvinder som får lektiehjælp i pausen fra deres undervisning på VUC til kvinder, som er pensionister og som besøger huset til en snak, et godt råd eller ny viden i mandagsklubben, hvor der hver uge afholdes oplæg målrettet problematikker, som fylder hos kvinderne.

For yderligere information, kontakt venligst:

Kristina Munch Larsen | Leder af Kvindehuset i Aarhus | leder@khaa.dk | 30 32 10 11

Glimt af hverdagen i Kvindehuset

Formålet med foreningen Kvindehuset i Århus er at fremme kvinders mulighed for at føle sig hjemme i det danske samfund. For at kunne begå sig godt, må man være fortrolig med sproget og med de rettigheder, pligter og muligheder, man har i samfundet.

Kvindehuset giver mulighed for, at kvinder kan indgå i brede sociale netværk og få og dele viden på en lang række områder til gavn for kvinden selv og hendes familie.

Vi arbejder for, at den enkelte kvinde kan føle sig hjemme og føle sig nyttig i det danske samfund. I en tryg og anerkendende ramme, giver vi kvinder mulighed for at finde glemte eller uopdagede ressourcer. Her kan man kan få styrket sit danske sprog og få viden om det danske samfund.

Vi tilbyder støtte og vejledning til både faglige og personlige udfordringer, og især mødet med andre kvinder, der har stået i svære situationer, gør en stor forskel. Med udgangspunkt i tanken om frivillighed og engagement fra husets kvinder er Kvindehuset således et unikt fællesskab og et vigtigt socialt netværk.Ikke mindst for kvinder, der har levet isoleret og ensomt, danner Kvindehuset grundlaget for livskvalitet og et meningsfyldt liv.

Kvindehuset er et sted, hvor den enkelte kan genfinde sig selv og sine ressourcer, bliver styrke og finde mål og mening med livet. Mange bliver efter et stykke tid aktive uden for Kvindehuset: De kan blive frivillige i deres lokalområde, tage en uddannelse, få et arbejde eller danne egne kvindegrupper. Disse kvinder er Kvindehusets ambassadører og viser den bevægelse hos den enkelte, der er vores ypperste mål.